Home DIASPORA NEWS VIDEO. Accident grav în Ungaria, între un microbuz care venea din Anglia şi un TIR: Trei români au murit, şase sunt răniţi
VIDEO. Accident grav în Ungaria, între un microbuz care venea din Anglia şi un TIR: Trei români au murit, şase sunt răniţi

VIDEO. Accident grav în Ungaria, între un microbuz care venea din Anglia şi un TIR: Trei români au murit, şase sunt răniţi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Trei români au murit şi șase au fost răniţi, în urma unui grav accident petrecut la graniţa ungaro-română, în apropiere de vama Borş, potrivit ziarulromanesc.net.

Toți se aflau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România și s-a ciocnit cu un TIR.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat bilanțul.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi24 că răniții sunt internați la Debrețin. Doi dintre ei sunt în stare critică, iar patru au leziuni mai puțin grave. Ei vor fi preluați și aduși la Oradea, dacă starea lor o va permite. Se așteaptă decizia medicilor maghiari, dar aceasta nu va veni mai devreme de miercuri.

Accidentul s-a petrecut marți dimineața, în jurul orei 6:00, pe drumul care face legătura între Debrețin și vama Borș. Microbuzul a intrat într-un TIR care staționa.

„Consulatul General al României la Gyula are în atenție accidentul produs în dimineața zilei de 25 iulie a.c. și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare. Potrivit informațiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetățeni români, precum și cu rănirea altor 6 cetățeni români, care au fost transportați și internați la spitale din proximitate”, a anunțat Ministerul român de Externe.

Până în prezent, circumstanțele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate, a mai anunțat MAE.

Presa ungară scrie însă că e posibil ca șoferul microbuzului – care avea număr de înmatriculare de Bulgaria și venea din Marea Britanie să fi adormit la volan.

O echipă mobilă împreună cu șeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgență, la locul accidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII