Home Eveniment VIDEO. Un român violent a atacat un politician spaniol. A vrut să îl lovească și l-a jignit
VIDEO. Un român violent a atacat un politician spaniol. A vrut să îl lovească și l-a jignit

VIDEO. Un român violent a atacat un politician spaniol. A vrut să îl lovească și l-a jignit

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Xavier García Albiol, președintele Grupului Partidului Popular (PP) din Parlamentul Cataloniei și fost primar al localității Badalona,  prezent la o întâlnire oficială în Barcelona, a fost agresat verbal de activistul român Lagarder Danciu.

Incidentul a avut loc luni, 11 septembrie, la intrarea într-o clădire, unde politicianul spaniol urma să participe la o manifestare prilejuită de La Diada (n.red.  Ziua Națională Cataloniei).

Activistul român a încercat chiar să-l lovească pe Albiol, dar a fost reținut la timp de mai multe persoane care participau la acțiune. Văzând că nu poate ajunge la politician, Danciu a început să-l jignească.

Lagarder Danciu nu a fost reținut, dar a fost îndepărtat de la locul incidentului.

Danciu este un cunoscut activist pe rețelele de socializare din Spania, care a provocat mai multe scandaluri, acuzând mai mulți politicieni spanioli că încalcă flagrant Drepturile Omului și Constituția iberică.

El este și cel care a protestat complet gol în fața Parlamentului regiunii Andaluzia, cerând să se facă justiție pentru comunitatea de romi din Spania.

Tot el este cel care la o manifestare „Pro Franco” (Francisco Franco) a fost bătut de extremiști după ce a fluturat o pancartă în care îl denigra pe fostul dictator.

La începutul lunii septembrie, românul a participat la o ședință a partidului Podemos, de unde a fost scos cu forța, după ce a început să aducă injurii celor prezenți și conducerii formațiunii politice.

Autoritățile spaniole l-au deportat în țara de baștină pe român, dar acesta s-a reîntors și și-a continuat „lupta pentru a apăra drepturile civice”, precum spune chiar el într-o postare pe rețeaua de socializare Twitter.

Albiol a devenit cunoscut după ce în campania sa pentru primăria Badalonei a făcut o serie de afirmații rasiste și xenofobe.

Politicianul spaniol și-a bazat întreaga propagandă electorală pe o serie de afirmații discriminatorii care la vremea aceea au stârnit un adevărat scandal și care aveau să-i aducă fotoliul de edil al Badalonei.

Un rom din România a protestat în pielea goală în fața Parlamentului din Andaluz

SCANDALOS! „Românii să plece de unde au venit! Nu vrem multiculturalitate!” Campanie xenofobă

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII