Home COMUNITATE Ryanair introduce o nouă politică pentru bagaje. Ce se întâmplă cu tarifele
Ryanair introduce o nouă politică pentru bagaje. Ce se întâmplă cu tarifele

Ryanair introduce o nouă politică pentru bagaje. Ce se întâmplă cu tarifele

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Compania aeriană low-cost Ryanair anunţă că reduce tarifele pentru bagajele înregistrate şi că schimbă dimensiunile acestora, iar pasagerilor le va fi permis să mai ia cu ei, în aeronavă, un singur bagaj de mână.

Cât creşte greutatea bagajelor Compania susţine că noile tarife şi dimensiuni sunt de măsură să încurajeze mai mulţi clienţi să-şi înregistreze bagajele şi să reducă numărul consumatorilor care se prezintă cu 2 bagaje la porţile de îmbarcare. „Această măsură a fost luată ca urmare a faptului că foarte mulţi clienţi se bucură de facilitatea transportării a 2 bagaje de mână gratuite, respectiv pentru că pe zborurile cu grade de încărcare ridicate (97% în august) nu există suficient loc pentru bagaje în spaţiul de deasupra scaunelor pentru acest volum ridicat, fapt ce cauzează întârzieri de îmbarcare şi de zbor”, susţine compania într-un comunicat.

Cât creşte greutatea bagajelor

Pentru a încuraja mai mulţi clienţi să-şi înregistreze unele bagaje, dar şi pentru a reduce volumul bagajelor transportate la bord, din 1 noiembrie, Ryanair va introduce următoarele modificări la politica pentru bagaje pentru toate zborurile.

Astfel, greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va creşte de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele. De asemenea, tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg.

Doar Clienţii cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă. Toţi ceilalţi clienţi (fără Prioritate) vor putea să-şi transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Kenny Jacobs, Ryanair, a declarat:„Aceste modificări la politica de bagaje vor costa Ryanair peste 50m € p.a. în tarife reduse pentru bagaje. Cu toate acestea, credem că oferind bagaje mai mari la tarife mai mici, vom încuraja clienţii să considere înregistrarea bagajului, ceea ce va reduce volumul ridicat al clienţilor care se prezintă cu două bagaje de mână la porţi, fapt ce cauzează întârzieri de zbor datorită numerelor însemnate de bagaje de mână debarcate la porţi sau în cabină. Sperăm că prin restricţia impusă clienţilor în a transporta un singur bagaj mic de mână în cabină – bagajul de tip troller urmând a fi trimis, gratuit, la cală – acest fapt va grăbi îmbarcarea pentru zboruri şi va elimina întârzierile cauzate de lipsa spaţiului suficient pentru acomodarea a 360 de bagaje de mână (182 clienţi x 2 bagaje) în compartimentele pentru bagaje, pe zborurile aglomerate. Aceste tarife reduse pentru bagaje şi dimensiunile îmbunătăţite se vor aplica pentru toate rezervările de călătorie cu plecare din 1 noiembrie şi sperăm să le aducem clienţilor noştri economii şi mai mari prin simplificarea politicii noastre pentru bagaje”, scrie Adevărul.

O nouă rută aeriană din România către Spania

Ministerul român al afacerilor externe, transformat în Ministerul afacerilor Blue Air

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII