Home LEGISLAȚIE Atenție, părinți! Legea vaccinării obligatorii se aplică și dacă sunteți plecați din țară
Atenție, părinți! Legea vaccinării obligatorii se aplică și dacă sunteți plecați din țară

Atenție, părinți! Legea vaccinării obligatorii se aplică și dacă sunteți plecați din țară

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Proiectul Legii Vaccinări, publicat pe 10 aprilie 2017 pe site-ul Ministerului Sănătăți și modificat pe 31 iulie 2017, a fost înaintat Guvernului la sfârșitul lunii august și prevede că nici părinții care sunt plecați în străinătate nu sunt scutiți de obligațiile impuse de respectivul act.

Astfel, în cazul în care intră în vigoare așa cum e prevăzut, adică din 2018, părinții plecați vor trebui să ia în calcul faptul că actul le impune să desemneze un responsabil pentru prezentarea copilului la vaccinare.

Potrivit proiectului, părinții vor fi obligați să asigure prezentarea copilului la medicul de familie pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei în cazul vaccinărilor obligatorii.

Obligația va fi impusă o dată ce proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România va intra în vigoare. Pentru asta, el are nevoie de votul Executivului, al Parlamentului, de aprobarea șefului statului, dar și de publicarea în Monitorul Oficial.

Pentru neîndeplinirea acestei obligații, părinții vor putea fi sancționați cu amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei, de la a doua abatere încolo.

Lucrurile se vor complica și mai mult, mai ales în privința cuantumului amenzilor, în momentul în care copiii vor trebui înscriși la grădiniță sau la școală, pentru că li se va cere calendarul vaccinărilor.

În Spania vaccinarea copiilor nu este obligatorie, părinţii fiind cei care îşi dau sau nu consimţământul pentru realizarea acesteia. Însă, pentru integrarea în comunităţile de copii, vaccinarea este obligatorie.

 

Pleci în România cu copilul? Autoritățile spaniole recomandă să-l vaccinezi

 

Spania. La un pas de moarte. O româncă și-a lăsat copilul de doi ani în mașină, la soare

Atenție, părinți! Au fost stabilite prețurile pentru meniurile școlare în Madrid

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII