Home Eveniment Un avion de pasageri a fost deturnat în zbor, în Cipru. Atacatorul amenință cu detonarea unei bombe
Un avion de pasageri a fost deturnat în zbor, în Cipru. Atacatorul amenință cu detonarea unei bombe

Un avion de pasageri a fost deturnat în zbor, în Cipru. Atacatorul amenință cu detonarea unei bombe

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un avion Airbus de tip A320, cu 80 de pasageri, care efectua o cursă între Alexandria şi Cairo, a fost deturnat şi forţat să aterizeze pe aeroportul Larnaca, din Cipru. Ministerul Aviației Civile din Egipt a precizat că zborul 181 al companiei EgyptAir a fost deturnat de un pasager care pretinde că are asupra lui o centură cu explozibili.

avion deturnat

Potrivit televiziunii de stat cipriote, atacatorul este de naționalitate egipteană şi ar fi cerut azil politic în Cipru.
Reuters online relatează că bărbatul a deturnat aeronava din motive personale.

Piratul aerului are o fostă soţie în Cipru, potrivit CYBC.

Martori au declarat că bărbatul a aruncat o scrisoare pe pista aeroportului din Larnaca – scrisă în arabă – şi a cerut ca aceasta să-i fie livrată fostei sale soţii, o cipriotă.

Potrivit Cyprus Mail, poliţia o escortează pe femeie la aeroport.

Compania EgyptAir a precizat că toţi pasagerii egipteni au fost eliberaţi, la bord fiind opriţi doar cinci pasageri de altă naţionalitate şi membrii echipajului.

Potrivit news.sky.com, opt cetăţeni britanici şi zece americani s-ar fi îmbarcat în această aeronavă.

Este pentru a doua oară în ultimii 30 de ani când pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion deturnat. În 1988, un avion din Kuweit cu 55 de persoane la bord a aterizat la Larnaca la câteva ore după ce decolase de pe un aeroport din Iran.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII