Home POLITIC F.A.D.E.R.E. : „ Încetați cu jignirea Diasporei”
F.A.D.E.R.E. : „ Încetați cu jignirea Diasporei”

F.A.D.E.R.E. : „ Încetați cu jignirea Diasporei”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În urma jignirilor aduse românilor din stăinătate de către Miron Cozma și Corneliu Vadim Tudor la postul de televiziune „România Tv”, duminică 30 noiembrie, FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) a emis un comunicat de presă prin care cere încetarea imediată a jignirii Diasporei.

„Încetați cu jignirea Diasporei”

„Sute de români, stabiliți peste tot în Europa, ne-au cerut indignați să luăm măsuri urgente și ferme împotriva campaniei perfide de denigrare a diasporei. Un tandem format din Miron Cozma și C.V. Tudor, şi-au permis la un post de televiziune să jignească comunitatea milioanelor de români stabiliți în afară țării, numindu-ne «cerşetori» şi acuzând că voturile din străinătate ar fi fost cumpărate pe câțiva Euro.daniel tecu

 FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) consideră jignirile celor două personaje ca fiind iresponsabile. Nu trebuie ca frustrările pentru votul covârșitor al românilor să fie canalizat spre culpabilizarea diasporei. Încercările unora de a identifica în noi țapi ispășitori demonstrează că nu au înțeles încă nimic din votul românilor.Ar trebui mai degrabă să ne întrebăm câți dintre cei care au plecat din țară, nu au fost determinați să-şi părăsească locurile natale tocmai de bâtele ortacilor sau de poluarea spațiului public, lucruri de care cei doi nu sunt deloc străini.

Pe de altă parte este ştiut că marea majoritate a românilor din diaspora sunt oameni harnici, serioşi și au o imagine bună în țările în care trăiesc. Îi interesează soarta României, trimit mulți bani acasa și ar fi oricând gata să se intoarca în tara dacă lucrurile s-ar schimba.

      «Foarte mulți ne-au cerut acționarea în instanță a celor doi, iar juriștii noștri erau optimiști în privința reuşitei judiciare. Dar am considerat că e mai înțelept să-i lăsăm în plata Domnului. Mi s-a părut mult mai interesantă propunerea, de a organiza o chetă pentru a le putea  asigura acestor personaje triste un tratament medical mai adecvat» a concluzionat Daniel Țecu,  presedinte FADERE.

Sursa: Biroul de Presă al FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa)

Reamintim că România TV i-a avut ca invitaţi, duminică 30 noiembrie, la ora 15.00, pe Corneliu Vadim Tudor şi Miron Cozma care au făcut declaraţii grave despre desfăşurarea alegerilor în Diaspora. (Vezi aici declarațiile făcute de Corneliu Vadim Tudor şi Miron Cozma)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII