Home LEGISLAȚIE Infern la pașapoarte. Cozile se întind pe sute de metri, oamenii stau la rând de la 5 dimineața
Infern la pașapoarte. Cozile se întind pe sute de metri, oamenii stau la rând de la 5 dimineața

Infern la pașapoarte. Cozile se întind pe sute de metri, oamenii stau la rând de la 5 dimineața

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Luna august este un chin pentru românii care trebuie să apeleze la serviciul de pașapoarte. Chinuiți se declară și funcționarii publici, care spun că nu pot face față numărului mare de solicitanți, scrie adevărul.ro.

Situația este creată de românii care lucrează în străinătatea se întorc acasă, în concediu, și profită de acest lucru pentru a-și reînnoi pașapoartele dar și faptul că este perioada vacanțelor și foarte mulți oameni aleg să își facă pașaportul cu puțin timp înainte să plece.

Deși încă de acum o luna, autoritățile promiteau că o să găsească soluții ca să elimine haosul de la direcțiile de pașapoarte, oamenii continuă să piardă zile în șir la coadă.

Pentru că este vara se lucrează cu și mai putini angajați la ghișee, așa că miile de români care vor să-și reînnoiască documentele de călătorie trec printr-un infern.

În Bistrița trebuie să ai nervi de oțel ca să îți faci pașaport. Oamenii stau câte două trei zile la coadă.

Angajații Serviciului de Eliberare a Pașapoartelor au ajuns să lucreze și 12 ore pe zi pentru a face față fluxului de români veniți din străinătate în vacanță și care vor să își reînnoiască pașapoartele. Doar în prima săptămână a lunii august s-au depus 1.004 cereri de eliberare a actelor de călătorie, dublu față de anul trecut.

Marți, 8 august, aproape 500 de doritori au stat în fața sediului însă doar jumătate dintre ei au ajuns și la ghișeu.

Numărul mare de solicitanți de pașapoarte a determinat Instituția Prefectului Bihor să accelereze ritmul de preluare a documentelor, dar și să reducă la minimum efectuarea concediilor de odihnă ale angajaților, în perioada iulie-august.

În Brașov, cozile sunt interminabile, se fac liste de așteptare, iar cine nu vine cu noaptea în cap, nu prinde bon de ordine. Ca să prinzi unul dintre cele 80 de bonuri de ordine zilnice trebuie să vii la ora 5.00 și să stai la coadă până se deschide instituția, la ora 8.30. Poți să ai surpriza să nu prinzi bon și o iei de la capăt a doua zi.

La Serviciul de Pașapoarte din Dâmbovița sunt părinți cu copii care se postează în fața instituției încă de la ora 2.00 dimineața.

Serviciul Județean de Pașapoarte Gorj nu mai face față cererilor venite din partea cetățenilor. Unii vor să își preschimbe pașaportul, iar alții solicită eliberarea unuia nou. Fiindcă au lăsat pe ultima sută de metri obținerea unui astfel de document, la ghișeele Serviciului de Pașapoarte, din cadrul Prefecturii Gorj, se formează în fiecare zi cozi, conform Gazeta de Sud.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, din cadrul Prefecturii județului Galați, extinde programul de lucru în luna august, urmând să se primească documente și să se elibereze pașapoarte și în afara programului normal de lucru, în zilele de 12, 14, 15 și 19 august 2017.

Un cetățean a publicat  pe 8 august, pe Facebook, o imagine cu cozile de la Pașapoarte, în Piatra-Neamț.

„La pașapoarte Piatra-Neamț, ora 7:30. Se poate așa ceva? Sunt 400 de oameni! Trebuie luate măsuri!”, scrie acesta în postarea sa.

La Timișoara, pentru a se evita aglomerația de la Serviciul de Pașapoarte, din 22 iulie se lucrează cu publicul și în zilele de sâmbătă, între orele 8-16, la trei ghișee.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII