Home POLITIC Lider al PNL Diaspora, prins cu plagiatul. Este propus candidat pentru Camera Deputaților
Lider al PNL Diaspora, prins cu plagiatul. Este propus candidat pentru Camera Deputaților

Lider al PNL Diaspora, prins cu plagiatul. Este propus candidat pentru Camera Deputaților

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

”Epidemia” plagiatului a ajuns și în Diaspora. În urma unei investigații inițiate de Gazeta Românească din Italia despre candidații la alegerile parlamentare în diaspora, a rezultat că Victor Ionescu, prim-vicepreședinte coordonator al filialei PNL Diaspora, a publicat o carte care, în urma unei analize făcute de o persoană din mediul universitar, arată a fi un PLAGIAT.

PNL Diaspora

„Cel puţin 93,20% din această carte nu este contribuţie proprie”, se arată în analiza menționată.

Nu ne-am fi oprit în mod special la Victor Ionescu, dar acesta a fost printre primii care a declarat că are intenția de a reprezenta românii din diaspora în Parlamentul României.

Chiar surse oficiale din cadrul PNL ne-au confirmat că va fi candidat pe primul loc pentru Camera Deputaților. Nu demult, la mijlocul lunii august, Ionescu declara într-un interviu publicat pe site-ul PNL: ”…doresc să candidez pentru un mandat de deputat de diaspora la alegerile din această toamnă. Cred că experiența acumulată în cei aproape 20 de ani de acțiune politică, precum și încrederea de care mă bucur în rândul majorității comunităților de români din străinătate mă vor ajuta în acest demers…”.

Nu știm însă ce încredere pot avea românii din diaspora într-o persoană care publică studii și cărți despre doctrine politice, copiate în proporție de peste 90%.

Volumul pentru care Gazeta Românească a solicitat analiza unui profesionist, a unei persoane din mediul universitar, este ”Creștin-Democrația europeană și Creștin-Democrația românească”, carte apărută la Editura Lumen, în anul 2006.

Analiza lucrării lui Victor Ionescu, pe larg, în Gazeta Românească.

Așteptăm din partea conducerii centrale a PNL și implicit PNL Diaspora să transmită dacă există intenția de a-l promova în continuare pe Victor Ionescu pentru a ocupa primul loc pe lista candidaților la alegerile parlamentare, pentru a reprezenta milioane de români din diaspora.

Violeta Niculescu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII