Home Eveniment PDL îi dă replica lui Farage: ”Nu vrem să vă avem coleg în Parlamentul European!”
PDL îi dă replica lui Farage: ”Nu vrem să vă avem coleg în Parlamentul European!”

PDL îi dă replica lui Farage: ”Nu vrem să vă avem coleg în Parlamentul European!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În urma declarațiilor rasiste facute de către liderul UKIP, extremistul Nigel Farage, într-o emisiune a postului de radio londonez LBC, Partidul Democrat Liberal i-a adresat acestuia o scrisoare deschisă.

PDL a replicat dur pe pagina sa oficiala de Facebook cu privire la incendiara declarație făcută de Farage ”în cazul în care un grup de oameni din România se mută lângă tine, dacă trăiești în Londra, ar trebui să fii îngrijorat”, adresându-i o scrisoare deschisă.

Stimate domn Farage, aspirant la cel de al patrulea mandat de membru al Parlamentului European,

Aţi afirmat recent că nu vreţi să aveţi vecini români. Noi, candidatii Partidului Democrat Liberal, vă transmitem că noi nu vrem să vă avem coleg în Parlamentul European.

Campania electorală şi dorinţa dumneavoastră de a lua voturi pentru partidul pe care îl conduceţi nu scuză cu nimic o astfel de retorică extremistă care aminteşte de ideologii ce au pus în pericol viaţa a milioane de oameni de-a lungul istoriei.

Comentariile la adresa cetăţenilor români nu numai că nu vă fac cinste dar aruncă în ridicol propria dumneavoastră candidatură pentru un nou mandat de deputat în legislativul Uniunii.

Noi, candidaţii Partidului Democrat Liberal, considerăm că, dacă aţi avea puţină demnitate, v-aţi retrage din cursa pentru un fotoliu european şi v-aţi muta, poate, în pădure, unde sigur o să aveţi vecinii pe care îi meritaţi.

Din spusele dumneavoastră rezultă clar că şi cetăţenii britanici sunt tot străini pentru dumneavoastră – nu împărtăşiţi nimic din atitudinea lor tolerantă afirmată istoric faţă de străini.

Declaraţiile dumneavoastră dovedesc că sunteţi lipsit de orice omenie la adresa românilor care acum vă sunt, poate, vecini de cartier, dar, mai important decât atât, vă învaţă copiii la şcoală sau vă îngrijesc părinţii la spital.

Nici pe aceştia nu îi vreţi vecini, domnule Farage? Vecinătatea cu o familie de români v-ar fi învăţat, poate, ce înseamnă respectul, responsabilitatea, puterea de muncă, pregătirea profesională şi aspiraţia umană de a avea un trai mai bun.

Afirmaţiile dumneavoastră dovedesc o cruntă limitare şi lipsă de toleranţă. Românii au trăit jumătate de veac în spatele unei cortine de fier dar nicicând nici măcar nu au gândit despre cetăţenii altor state ceea ce dumneavoastră afirmaţi cu voce tare. Prin urmare, faptul că trăiţi într-un stat cu istorie democratică remarcabilă nu v-a ajutat cu nimic.

Partidul Democrat Liberal vă cere să retractaţi public declaraţiile jignitoare la adresa cetăţenilor români şi să spuneţi tot public de ce mai candidaţi pentru un loc în Parlamentul European atâta timp cât nu aveţi absolut nimic în legătură cu valorile europene, spiritul european sau chiar litera tratatelor europene.

Spre deosebire de dumneavoastră, Partidul Democrat Liberal nu va abdica niciodată de la tot ce înseamnă Europa.
Vă transmitem această scrisoare în limba română şi nu în limba engleză pentru că suntem siguri că puteţi apela la unul dintre sutele de universitari români din Marea Britanie pentru a v-o traduce.”
Echipa candidaţilor PDL la alegerile europarlamentare

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII