Home Eveniment Ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni,Cristian David, a demisionat din funcție!
Ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni,Cristian David, a demisionat din funcție!

Ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni,Cristian David, a demisionat din funcție!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Cristian David a demisionat din funcția de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni miercuri, 26 februarie,dupa ce procurorii  DNA au cerut aviz pentru începerea urmăririi penale, acuzat fiind de abuz în serviciu,fals și uz de fals.

Procurorii susţin că pentru a justifica în declaraţia de avere depusă pe 14 iunie 2013, o sumă de bani pe care nu putea demonstra că a dobândit-o legal, David a scris, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea sumei de 60.000 de euro, cu titlu de „restituire împrumut”, de la mama sa,Georgiana Dumitrescu.

„Pentru ca, la rândul ei, mama demnitarului să poată justifica deţinerea legală a sumei de 60.000 euro pe care ar fi restituit-o fiului său, acesta a făcut demersuri astfel încât, cu o persoană de încredere, a fost încheiat un antecontract de vânzare – cumpărare a unui apartament în care se atesta, în mod nereal, faptul că mama ministrului delegat ar fi vândut acelei persoane un apartament în orașul Azuga,judeţul Prahova,pentru suma de 60.000 euro”, notează procurorii.

Suma a fost justificată, de ministrul, delegat printr-un aşa-zis împrumut pe care i l-ar fi acordat mamei sale ca să-şi construiască o casă şi la momentul încheierii actului care ar fi atestat vânzarea fictivă a apartamentului menţionat, mama sa i-ar fi „restituit” împrumutul.

«Probele adunate în perioada premegratoare încheierii actului de vânzare-cumparare relevă ca:numitul David Cristian a fost profund preocupat de necesitatea încheierii unui antecontract de vânzare cumpărare între mama sa şi o altă persoană, întrucât nu deţinea un act licit pentru suma de 60.000 euro,pe care trebuia să o menţioneze în declaraţia sa de avere» susține DNA.

Astfel, potrivit anchetatorilor „din probele adunate, în perioada premergătoare încheierii actul de vânzare cumpărare aparent, au relevat că numitul David Cristian a fost profund preocupat de necesitatea încheierii unui antecontract de vânzare cumpărare între mama sa şi o altă persoană, întrucât nu deţinea un act licit pentru suma de 60.000 euro pe care trebuia să o menţioneze în declaraţia sa de avere”

Fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni Cristian David a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din calitatea de membru al PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzaţiilor DNA şi că are toată disponibilitatea să prezinte datele care să clarifice situaţia.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII