Home COMUNITATE Reprezentanții Consiliului Românilor de Pretutindeni, refuzați de asociațiile din Spania: „Nimic pozitiv”
Reprezentanții Consiliului Românilor de Pretutindeni, refuzați de asociațiile din Spania: „Nimic pozitiv”

Reprezentanții Consiliului Românilor de Pretutindeni, refuzați de asociațiile din Spania: „Nimic pozitiv”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Opt asociații din Spania, reunite în Federația Asociațiilor de Români din Andaluzia, au transmis un comunicat în care arată că refuză să participe la întâlnirea propusă de reprezentanții Consiliului Congresului Românilor de Pretutindeni ce urmează să aibă loc în septembrie, la sediul Ambasadei României de la Madrid.

În document, președinții de asociații spun că refuză să participe la o întrunire căreia nu-i găsesc utilitatea, dat fiind faptul că „nu există nicio informație oficială privind planul de activitate, nicio propunere de colaborare, nicio veste, exceptând dezbaterile de prelungire a mandatului, acordarea de salarii pentru membri, tensiuni și documente cu iz xenofob… nimic pozitiv”.

De asemenea FARA subliniază faptul că pe ordinea de zi a reuniunii din 18 septembrie, cap de listă este dezbaterea privind „rolul Consiliului și organizarea sa și a viitorului Congres, iar problemele românilor, ceea ce ne interesează pe noi în mod deosebit, sunt ultimele teme de discuție (probabil se vor dezbate dacă va fi timp suficient”.

„Nu dorim să iscăm vreun scandal sau să subminăm într-un fel autoritatea acestui organ răsărit din rândul Diasporei, dar nici nu putem să închidem ochii lăsând în urmă faptul că timp de un an, atât Consiliul cât și Congresului Românilor de Pretutindeni, nu au făcut nimic concret pentru cei care i-au ales. Activitatea lor am aflat-o din presă, iar luptele lor pentru putere și nepăsarea pentru problemele Diasporei ne-au determinat să nu participăm la o astfel de întrunire”, a declarat pentru Inforoes, Gabriela Stan, președintele FARA.

SURSA: Agenția de Presă – Diaspora azi

FARA comunicat de presă

 

O nouă federație a asociațiilor românești a luat ființă în Andaluzia

Un proiect românesc primește sprijinul unei fundații spaniole din Andaluzia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII