Home COMUNITATE Românii aleg tot mai des calea străinătății. Un europarlamentar trage semnalul de alarmă: „200.000 de persoane părăsesc anual țara”
Românii aleg tot mai des calea străinătății. Un europarlamentar trage semnalul de alarmă: „200.000 de  persoane părăsesc anual țara”

Românii aleg tot mai des calea străinătății. Un europarlamentar trage semnalul de alarmă: „200.000 de persoane părăsesc anual țara”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

”Avem în prezent între 150.000 și 200.000 de români care aleg să părăsesc anual țara în căutarea unui loc de muncă mai bun pentru că au înțeles că PSD i-a mințit”, afirmă europarlamentarul Siegfried Mureșan.
Într-un comunicat, europarlamentarul amintește de „milionul de locuri de muncă promis în 2012 de Guvernul PSD condus de Victor Ponta”.

 

«Iată rezultatul, la 5 ani de la promisiune: populația activă ocupată – care cuprinde, pe lângă salariați, și pe patroni, liber-profesioniști și agricultori – a scăzut cu 1 milion de persoane, de la 9,3 milioane de persoane în 2012, la 8,3 milioane de persoane în 2017, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), asta în timp ce numărul salariaților în economie a stagnat, la 6,3 milioane de persoane. Unde au dispărut 1 milion de persoane din populația activă ocupată?

Este simplu, dincolo de cauzele legate de îmbătrânirea populației și sporul natural negativ, care afectează fiecare economie, cei mai mulți sunt românii plecați la muncă în străinătate tocmai pentru că Guvernul nu a creat locuri de muncă pentru ei, așa cum, în mod mincinos, a promis PSD. Avem în prezent între 150.000 și 200.000 de români care aleg să părăsesc anual țara în căutarea unui loc de muncă mai bun pentru că au înțeles că PSD i-a mințit doar ca să câștige voturi și că nu au de gând să se țină de promisiunile făcute.

Guvernul PSD – ALDE ne promite, iată, din nou, de data aceasta prin intermediul Comisei Naționale de Prognoză, că va crea 1 milion de noi locuri de muncă în 5 ani, până în 2021. Aceeași minciună ca acum 5 ani! Cum știm că Guvernul PSD – ALDE ne minte din nou? Pentru că acționează în totală contradicție cu această promisiune luând exact acele măsuri care descurajează crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri: a tăiat investițiile publice și schimbă cadrul fiscal de pe-o zi pe alta, ceea ce sperie și ține departe potențialii investitori, iar actualii investitori români și străini trag semnale unul după altul și avertizează Guvernul că deciziile sale vor duce la stagnarea creșterii economice și a creării de noi locuri de muncă. Nu putem avea locuri de muncă noi fără investiții noi, dar Guvernul a redus investițiile la un minim istoric și asta ca să folosească banii pentru creșteri de salarii nesustenabile.», afirmă Siegfried Mureșan.

SURSA: Agenția de Presă – „Diaspora Azi” (APDA)

Imaginea nefardată a dezastrului din Sănătate. La fiecare 6 ore un medic român pleacă din ţară

ALERTĂ demografică! La câteva minute, un român pleacă din țara

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII