Home Eveniment Spania. Incendiu devastator în Parcul Național Donana. Aproximativ 2000 de persoane evacuate
Spania. Incendiu devastator în Parcul Național Donana. Aproximativ 2000 de persoane evacuate

Spania. Incendiu devastator în Parcul Național Donana. Aproximativ 2000 de persoane evacuate

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un incendiu a izbucnit, duminică, 25 iunie, în apropierea Parcul Național Donana, din sudul Spaniei. Vântul și vegetația uscată a făcut ca focul să se propage cu repeziuciune, ceea ce a dus la evacuarea a peste 2000 de persoane, au anunțat autoritățile, relatează AFP citate de Agerpres.

Incendiul, care a izbucnit în seara zilei precedente în comunca Moguer (sud-vest), «a pătruns în limitele spațiului natural al Donana», inclus în patrimoniul mondial al UNESCO, a declarat duminică dimineață la televiziunea publică adjunctul pentru portofoliul mediului din cadrul guvernului regional al Andaluziei, José Fiscal.

Focul a dus la evacuarea a peste 2000 de persoane, în special dintr-un camping al acestei regiuni turistice, a adăugat el.

Zece elicoptere, șapte avioane și patru hidroavioane au fost mobilizate pentru a lupta împotriva focului, potrivit serviciilor de urgență.

Serviciile de urgență au anunțat că au mutat 750 de persoane, precizând că însă că mai multe au părăsit zona prin propriile mijloace.

Autoritățile nu sunt în măsură să precizeze ce suprafață a fost afectată de incendiu, sinistrul nefiind încă adus sub control.

«Factorul uman nu este exclus» în declanșarea incendiului, a precizat președinta regiunii, Susana Diaz.

Spania este afectată de un secetă precoce și mai multe zone ale țării erau în situație de risc de incendiu maxim, printre care și o mare parte din provincia Huelva, unde s-a declanșat incendiul.

În Portugalia vecină, 64 de persoane au murit și peste 250 au fost rănite în incendiile de pădure care au fost aduse sub control joi.

Foto: Daily Express

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII