Home Eveniment Strigător la cer! Au vrut sa își vândă copilul. Ce au cerut în schimb e revoltător!
Strigător la cer! Au vrut sa își vândă copilul. Ce au cerut în schimb e revoltător!

Strigător la cer! Au vrut sa își vândă copilul. Ce au cerut în schimb e revoltător!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Autoritățile din Spania au salvat o fată de 15 ani de origine română pe care familia dorea să o vândă, pentru căsătorie în schimbul a 3.500 de euro, două oi, un porc şi 100 de sticle de whisky, scrie ziarul spaniol ABC.

Spania

Tânăra trăia alături de părinții săi în localitatea Almuñécar, provincia Granada şi urma să ajungă în mijlocul unei alte comunități de romi stabilite în Asturias.

Fata urma să se căsătorească cu un tânăr de 16 ani, destinul lor fiind stabilit în numele tradiţiei după care trăiesc.
Serviciile Sociale au iniţiat investigaţia după ce un cetățean s-a sesizat și a alertat autoritățile. În comunitate circulau mai multe zvonuri conform cărora fata urma să fie vândută.

În acest moment minora se află într-un centru de protecţie a minorilor din Spania unde are parte de consiliere psihologică şi susţinere din partea statului spaniol.

Părinții fetei au fost reținuți, sub acuzațiile de trafic de persoane, constrângere, privare de libertate și amenințări.

Deși traumatizată, fata de 15 ani a făcut dezvăluiri cutremurătoare autorităților spaniole.

Nunta aranjată urma să aibă loc la mijlocul lunii mai. „Suma” pe care urma să fie „tranzacționată” e un fel de zestre în comunitatea din care face parte, cea romă. De asemenea, familia mirelui se angaja să-i cumpere rochia de mireasă și să organizeze petrecerea de nuntă.

Norocul tinerei a fost că autorităţile spaniole au intervenit la timp, fata urmând să fie luată luna aceasta în noua familie de unde ar fi urmat să nu mai meargă la şcoală.

Acesta nu este singurul caz în care minori de origine română sunt la propriu vânduţi în schimbul unor sume de bani sau a unor bunuri.

Anul trecut, autoritățile din Spania s-au confruntat cu un caz similar și au salvat o fată de 11 ani de origine română vândută de familie pentru căsătorie în schimbul sumei de 17.000 de euro.

Cinci persoane din cele două familii implicate au fost arestate în acest caz, sub acuzaţia de trafic de persoane, abuzuri sexuale, viol şi muncă forţată.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII