Home Eveniment Strigător la cer! Mesaje anti-românești în Castellon: „Români nenorociți, trebuie să vă omorâm! Plecați în țara voastră!”
Strigător la cer! Mesaje anti-românești în Castellon: „Români nenorociți, trebuie să vă omorâm! Plecați în țara voastră!”

Strigător la cer! Mesaje anti-românești în Castellon: „Români nenorociți, trebuie să vă omorâm! Plecați în țara voastră!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Mai multe inscripții rasiste îndreptate împotriva românilor au apărut, în luna august, pe un monument din Piața Obeliscului, situată în Parcul Ribalta din centrul orașului Castellon. Cineva, probabil un membru al unei grupări naționaliste, a scris cuvinte grele la adresa românilor.

mesaje

Pe unul dintre monumente se putea citi: „Români, mi-e scârbă de voi”, „Scârboșilor”, ”Trebuie să vă omorâm, plecați în țara voastră”, „Români nenorociți, ipocriți”.

Trecătorii au reclamat autorităților apariția mesajelor, cerându-le să ia măsuri împotriva acestor acțiuni și să găsească o soluție ca pe viitor să nu se mai repete.

De altfel, Consulatul României de la Castellón de la Plana a început demersurile pentru identificarea vinovaților și a cerut autorităților ca mesajele să fie șterse.

Cu privire la aceste atacuri, autoritățile din orașul Castellon de la Plana au organizat, sâmbătă, 10 septembrie, o acțiune prin care au condamnat dur atacurile xenofobe la adresa comunității de români din localitate și a populației de imigranți în general.

castellon

„La acțiunea organizată de un departament al Primariei din Castellón, A.M.I.C.S. au fost prezenți reprezentanți ai asociațiilor românești și de alte naționalități, ai Consulatului României de la Castellón. Am dori să mulțumim tuturor participanților la această activitate și pe viitor am dori ca toți reprezentanții societății civile românești din Castellón să fie prezenți la acțiunile care au loc pentru a sprijini, apara și promova valorile, cultura și identitatea românească  în această provincie”,  a declarat Manuel Păduraru, președintele Institutului Hispano-Rumano (Casa de Rumania) și membru al Consiliului Românilor de Pretutindeni.

În Castellón de la Plana locuiesc aproximativ 17.000 de român, care reprezintă 10% din populația orașului.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII