Home Cultural România, în competiție pentru marele titlu la Festivalul de Film de la San Sebastian „Concha de Oro”
România, în competiție pentru marele titlu la Festivalul de Film de la San Sebastian „Concha de Oro”

România, în competiție pentru marele titlu la Festivalul de Film de la San Sebastian „Concha de Oro”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Pelicula „Pororoca”, de Constantin Popescu, a fost selectată în competiţia oficială pentru marele premiul la cea de a 65-a ediție a Festivalului de Film de la San Sebastian „ Concha de Oro”

Competiția se va desfăura în perioada 22 – 30 septembrie.

Acesta este al treilea film românesc prezent în competiţia celei de-a 65-a ediţii a festivalului, după ce ”Soldaţii. Poveste din Ferentari” a Ivanei Mladenovici a fost anunţat la începutul lunii august.

O altă producţie românească, «Un om la locul lui», de Hadrian Marcu, este prezentă în ediţia din acest an a festivalului spaniol, într-o noua secţiune.

„Pororoca”, al treilea lungmetraj regizat de Popescu, îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Costin Dogioiu, Ştefan Rausşi Adela Marghidan. Cristina şi Tudor au o familie fericită.

El lucrează pentru o companie de telefonie, ea este contabil şi împreună au doi copii, Maria şi Ilie. Într-o dimineaţă de duminică, când el duce copiii în parc, Maria dispare.

Potrivit site-ului evenimentului, Constantin Popescu a regizat fragmentul „Porcul” din „Amintiri din epoca de aur” (2009), de Cristian Mungiu.

Primul său lungmetraj, „Portretul luptătorului la tinereţe” (2010), a participat la Berlinale Forum, iar cu al doilea, „Principii de viaţă” (2010), a fost prezent în secţiunea Zabaltegi, dedicată tinerilor regizori, a Festivalului de la San Sebastián.

Cel mai recent film al cineastului german Wim Wenders, ”Submergence” , va deschide ediţia de an a Festivalului de la San Sebastián şi este, de asemenea, inclus în competiţia oficială.

Regizorul şi protagonista lungmetrajului, Alicia Vikander, vor prezenta filmul la eveniment.

Festivalul va fi închis de pelicula ”The Wife”, cu Glenn Close şi Jonathan Pryce în rolurile principale.

În competiţia oficială au mai fost anunţate producţii semnate de Antonio Méndez Esparza (”La vida y nada más”), Jon Garaño şi Aitor Arregi (”Handia”), Manuel Martín Cuenca (”El autor”), Nobuhiro Suwa (”The Lion Sleeps Tonight”), Olivier Nakache şi Eric Toledano (”C’est la vie!”), Barbara Albert (”Licht”), Alexandros Avranas (”Love Me Not”), Matt Porterfield (”Sollers Point”), James Franco (”The disaster artist”), Diego Lerman (”Una especie de familia”), Anahi Berneri (”Alanis”), Urszula Antoniak (”Beyond Words”), Robert Schwentke (”The Captain”), Emmanuel Finkiel (”La Douleur”), Jean Libon şi Yves Hinant (”Ni Juge, Ni Soumise”).

O proiecţie specială va fi cea dedicată filmului ”La Cordilerra”, de Santiago Mitre, cel mai nou lungmetraj în care joacă Ricardo Darín, actor ce va fi recompensat cu trofeul onorific al festivalului.

Filme româneşti la Festivalul Internaţional de la San Sebastian

Filme românești la San Sebastián International Film Festival 2015

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII