Home POLITIC Vin alegerile. Rajoy promite două milioane de locuri de muncă
Vin alegerile. Rajoy promite două milioane de locuri de muncă

Vin alegerile. Rajoy promite două milioane de locuri de muncă

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În Spania, guvernul în exerciţiu a adoptat măsuri de reducere a şomajului, pe fondul creşterii economice din primul trimestru, anunţate de oficialități.

locuri de muncă

Ritmul de creştere a depăşit aşteptările, în pofida blocajului politic, care va duce, în premieră, la repetarea alegerilor parlamentare.

În perspectiva campaniei electorale, premierul de dreapta, Mariano Rajoy, încearcă să răspundă uneia din principalele preocupări ale electoratului, cea vizând locurile de muncă.

Executivul în exerciţiu calculează că în următorii trei ani peste 20 de milioane de persoane vor avea un loc de muncă.

Astfel, în perioada 2016-2019 numărul şomerilor va scădea şi cel al persoanelor care vor putea munci va creşte cu aproape două milioane.

Aceste date se bazează pe previziunile guvernului privind creşterea economică de 2,5%, în medie, pe an.

Guvernul propune un deficit de 3,6 procente pentru anul în curs, cu previziuni care sunt prudente şi realiste, apreciază reprezentanţii lui Mariano Rajoy.

Acesta se pregăteşte de o nouă campanie electorală pentru alegerile din iunie.

Planul prevede menţinerea cheltuielilor publice la nivelul deja redus în timpul recesiunii.

Guvernul a mai aprobat o reducere de buget de două miliarde de euro, în principal a investiţiilor prevăzute pentru căile ferate, dar şi de la bugetele Ministerelor Economiei şi Industriei.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII